[O1] Jak zdemontować podsufitkę i ją pokleić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • matiz98
    Classic
    • 2008
    • 2

Doba, no to jakie proponujesz? mam oko tez zawieszone na bridgestoneach
  • danynx
    Classic
    • 2007
    • 18

Kupiłem na allegro podsufitkę ponieważ moja była bardzo zniszczona. Niestety podczas transportu pękła w jednym miejscu. czy jest szanasa jakimś (jakim) klejem ją skleić? Jak zdemontować podsufitkę?

Komentarz

• deespe
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1468

no można by spróbować skleić poliuretanowym albo włókno szklane. a jak zdemontować to było poszukaj.
      :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

co do demontażu: osłonki przeciwsłoneczne, uchwyty na drzwiami, osłony łupków środkowych, osłony tylnych słupków ( tutaj najpierw demontujesz dolne części , dopiero potem górę), listwa nad górną krawędzią bagażnika. na końcu odchylasz uszczelki drzwiowe i powinna sama spaść.
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• danynx
          Classic
          • 2007
          • 18

Zamieszczone przez deespe
          no można by spróbować skleić poliuretanowym albo włókno szklane. a jak zdemontować to było poszukaj.
          hmmmmm a włóknem szklanym to jak sobie poradzić samemu ? a klej poliuretanowy to gdzie można kupić?

Komentarz

• deespe
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1468

to zależy jakie to pęknięcie. czy rozleciało się na 2 części czy tylko pękł ten twardy środek. 2 od strony dachu jak wygląda to tworzywo?? czy tam est jakieś wygłoszenie itp...??
            :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• danynx
              Classic
              • 2007
              • 18

to zależy jakie to pęknięcie. czy rozleciało się na 2 części czy tylko pękł ten twardy środek. 2 od strony dachu jak wygląda to tworzywo?? czy tam est jakieś wygłoszenie itp...??
              pękło tuż przy uchwytach nad drzwiami. tak jakbyś przełamał wafel Trzyma tylko mareriał

Komentarz

• deespe
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1468

trudno ocenić jak się nie widzi... ale ja bym to próbował skleić klejem poliuretanowym ( teraz "szewski" jest taki) i kawałkiem płyty paździerzowej, jak by nie pomogło to włóknem szklanym. Jak byś chciał kleić "szewskim" to pamiętaj o SUPER odtłuszczeniu i oczyszczeniu powierzchni bo on ma to do siebie że albo sklei na amen albo wcale

Komentarz

• danynx
                  Classic
                  • 2007
                  • 18

trudno ocenić jak się nie widzi... ale ja bym to próbował skleić klejem poliuretanowym ( teraz "szewski" jest taki) i kawałkiem płyty paździerzowej, jak by nie pomogło to włóknem szklanym. Jak byś chciał kleić "szewskim" to pamiętaj o SUPER odtłuszczeniu i oczyszczeniu powierzchni bo on ma to do siebie że albo sklei na amen albo wcale
                  przykro mi. wczoraj rozpakowałem i obejrzałem dokładnie. Nie nadaje się do klejenia. 250 zł poszło się .....

Komentarz

• deespe
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1468

danynx, pisałeś że z allegro. Czym szło? PP czy kurierem??

Komentarz

• danynx
                      Classic
                      • 2007
                      • 18

danynx, pisałeś że z allegro. Czym szło? PP czy kurierem??
                      nikt tego nie chce wysłać. Masterlink się zgodził ale kutasy nie zwarzają na nic. Żucają, chodzą po tym. Kuzyn który pracuje w UPS śmiał się i opowiadał że monitorami żucają, paczkami z opisem"szkło"... ogólnie banda sku......

Komentarz

• deespe
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 1468

no bo za delikatne toto..... no mówi się trudno....

pozdro

Komentarz

• rafi22
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 666
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez danynx
                          nikt tego nie chce wysłać
                          Przepraszam za wtręt w temacie firm kurierskich, ale nie mogłem się powstrzymać i chciałbym ostrzec klubowiczów i zwrócić Waszą uwagę na problem wszelkich reklamacji związanych z przesyłkami. Jeżeli coś nadajecie i dochodzi bez uszkodzeń to macie szczęście. Problem zaczyna się wtedy gdy coś się stanie z przesyłką, jeżeli chcecie dostać jakiekolwiek odszkodowanie - zapomnijcie albo wynajmijcie kancelarię adwokacką. Przechodziłem już takie procedury z DHL i Masterlinkiem i przedstawiciele tych firm mają wszystko w dupie. No ale to Polska właśnie.

Komentarz

Pracuję...